torsdag, november 17, 2005

Hotel Rwanda

Ojojoj vilken gripande film. Ni som inte sett den än, se den nu! Helst igår om ni kan.
Den handlar om ett folkmord som skedde i Rwanada 1994 under ca 100 dagar. Nästan en miljon människor mördades men resten av världen stod bara och tittade på. Inget gjordes för att hjälpa dem. Skamligt. Tur jag bara var 10 år och alltså har en godtaglig ursäkt att vara passiv.

Dessvärre är det ju knappast det enda hemska som skett eller sker i vår vackra värld. Den kommer nog aldrig att vara helt perfekt jag önskar innerligt att den blir lite bättre än vad den var i Rwanda 1994. Fy fan.

Nu till nästa punkt på dagordningen.

Jag läste en annan tjejs blogg för nån dag sen och fick svart på vitt se att jag nog inte är den jag tror mig vara riktigt.
Min uppfattning är att jag är en ganska smart tjej med huvudet på skaft. Jag vet lite om mycket och har haft lätt för mig i skolan.
Jag har aldrig varit den där poppis-tjejen men varit söt och snäll. Inte haft massa killar men istället dom bästa ;)
Att jag var en lite ovanlig och intressant människa har jag också fått för mig. (Mina föräldrar måste ha lyckats bra med att manipulera mig)

Men då när jag läste hennes blogg om vad hon liksom ansåg att man skulle kunna, eller ha gjort då slog det mig plötsligt att allt bara var en illusion. En del av termerna hon använde sig av visste jag inte ens vad dom betydde. Pinsamt. Eller? Är det egentligen så himla viktigt att veta vem som fick nobelpriset i litteratur sist? Att vara insatt i massa saker bara därför att man ska. Fast jag är totalt ointreserad.

Jag tycker det nya förslaget om att dela föräldraförsäkringen är skit. Jag tycker att varje familj måste få bestämma sånt själva. Och jag ser inte hur en sån (min lösning alltså) skulle vara skadligt för feminismens framfart, jämställdhetens.
Ärligt talat så tycker jag att allt det här feministsnacket som är nu är pinsamt dravel. Vadå feminism? Tror inte på idén att pusha på kvinnor tills vi står i samma position som männen. Då blir ju klyftan ännu större. Jag tror att man ska pusha på samarbetet mellan män och kvinnor i allmänhet. Eller ja, mellan människor helt enkelt.

Kalla mig gärna för inskränkt, outbildad norrlänning, bara jag slipper läsa och lära mig saker som jag förmodligen aldrig kommer ha någon nytta av förutom kanske när jag spler TP.

2 kommentarer:

Elca sa...

Men, du är ju precis den du tror dig vara - smart & intressant. Och det är du oavsett vad du kan eller inte kan eller oavsett vilken nobelpristagare du läst eller inte. Är det min dubbelmoralblogg du irriterar dig på? I så fall kom ju inte alls vad jag egentligen menade fram:(

Och feminism för mig är för övrigt en strävan efter jämställdhet, inte en kamp om positioner.

Anonym sa...

Nu var det här ett väldigt gammalt inlägg och känner inte dig på något sätt. Jag hittade bloggen när jag sökte på Hotel Rwanda. Jag vill bara säga att kunskap och intelligens är två helt olika saker ;)