fredag, februari 13, 2009

härlligt!

Känner mig super-pepp efter studiebesöket! Så trevliga människor och kul att höra m projekt som verkligen visar bra resultat och att få lite bekräftat att man kanske inte är inne på fel yrkesval är alltid skönt. Pratade en timme drygt och så visade dom oss runt i lokalerna där. Ett boende för dom som annars skulle vara körda att få ett riktigt kontrakt och skulle vara hänvisade till gatan. Jättekul att få komma dit!

Passade på att springa in på classe och köpa tops, rakblad och värmeljus innan jag gick hem. kvällen kommer bjuda på hämtmat och På spåret. Vi har en liten hang-up på frågeprogram :)

Imorgon står kärlek på schemat. Ska laga god mat och dricka gott vin och ta en sväng på Bishop för att testa nån rolig öl. Hello Saferide blir det dock inte för kassan skramlar lite.
Har ni några middagstips så skriv gärna!

Förrätt kommer nog bli soppan från Halv åtta hos mig i förrgår. Med avokado, creme fraiché och löjrom. Det måste ju bara bli gott!

Operation röjning så jag kan slappna av ikväll. Tända ljus och dra på myskläder.
Ja, trevlig helg på er!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske borde tänka om! Tror nämligen du är ute å cyklar lite vad det gäller ditt yrkesval, man kan inte vara så ytlig och plump att man kallar folk för skäggiga damen eller skylla sin lärare! för att vara en alkoholiserad/drogpåverkad person, dvs dömma människor enbart efter utseende om man ska jobba med "körda" individer. Sådana kommentarer och den attityden hör inte hemma inom NÅGOT yrke, speciellt inte om man ska ha med andra människor att göra.

Brummagumman sa...

Anonym: Du har helt rätt i det du skriver. (om det hade visat en hel och sann bild av mig som person) Och en av mina otaliga dåliga sidor är att jag dömer människor illa kvickt och ofta har jag dessutom ett negativt utlåtande/intryck. Däremot är jag lika snabb att ändra mig när det visar sig att jag haft fel. Och när jag skriver om skäggiga damer och alkoholiserade lärare här i bloggen är det dels för att bloggen är mitt andningshål och dels för nåt slags morbid underhållningsvärde. Inte politiskt korrekt alls men man får ta det för vad det är. En alldeles vanlig, tråkig blogg om ingen alls :) Menar inte att kliva nån på tårna (med flit) men det här är inget ställe jag känner att jag behöver vara varken proffesionell eller särskilt trevlig eftersom den är precis motsatsen. Och du kan vara lugn, jag har tre år och två terminers praktik på mig att inse att jag ev. valt fel väg.
Och om du kände mig, vilket du inte gör eftersom jag inte känner någon från Söderhamn bortsett från dom i klassen jag mest bara hejjat på, hade du förstått min sjuka sida av ironi och elakheter.
Men iaf, tack för rådet, jag ska ha det i bakhuvudet!

Anonym sa...

Vilket underhållnings värde då? Om nu dessa individer du nämner skulle känna igen sig och då känner sig utpekade och kränkta, innebär inte det att du gått för långt då? Man kanske inte bör ventilera allt på nätet! Tycker det andas lite fjortis över att peka på andras eventuella brister för att framhäva sig själv.

Brummagumman sa...

Ja att kränka någon är aldrig försvarbart. Det du nämnde om läraren var nog att gå för långt eftersom det inte är särskilt svårt att ta reda på vem det är. I övrigt har jag inte hängt ut någon individ. Däremot har jag blandat egenskaper av kända och okända personer jag exempelvis sett på tåget, jobbat med osv. Men INTE skrivit egenskaper som är direkt tagna från en verklig person/händelse. Sen om någon råkar stämma in på den påhittade personen, eller karaktären snarare...det kan jag omöjligt veta. En ej namngiven, påhittad person torde vara högst omöjlig att kränka.

Brummagumman sa...

Nu har jag verkligen läst igenom alla mina inlägg under 2009 för att granska mig själv. Och det jag själv kan se är att det kan vara svårt att utläsa när jag menar allvar och när jag är ironisk eftersom jag blandar hej vilt. Alltså inte så lätt! Särskilt inte för er som inte egentligen känner mig. Men OM du eller nån annan känner sig illa behandlad trots allt så kan jag bara säga att jag är ledsen för det och att jag inte medvetet försökt "sänka" nån enskild person. Eftersom det inte är en privat blogg är jag väl medveten om att vem som helst kan läsa och ska jag snacka skit om nån så undviker jag det här :)
Fridens och trevlig helg!

Anonym sa...

Man måste nog vara försiktig med sånna karaktärer oxå, att nämna en stad, vilken kurs man tar osv gör ju att folk kopplar ihop fakta, även om de skulle vara lösryckta ur sitt sammanhang och inte hör ihop alls, kan inte läsaren veta det. Passar någon in på profilen kan det vara svårt att få bort "stämpeln" ex. en alkoholiserad/drogpåverkad.
Men nog om det nu! Jag ska inte bara komma med negativa kommentarer,för i övrigt tycker jag att din blogg stundvis är riktigt rolig att läsa. Så för allt i världen sluta inte att skriva. Tänk bara på att pennan är mäktigare än svärdet! Åtminstonde så länge svärdet är mycket, mycket kort och pennan är väldigt, väldigt vass.
Lev väl!

Anonym sa...

Sen väljer man ju själv vilka bloggar man läser, och så länge man inte namnger någon får man skriva precis vad man vill.
Sorgligare är det väl att du inte kan stå för vad du tycker med ditt namn, då ska man inte kommentera i andras bloggar heller.

Anonym sa...

Oh my god. Blivande socionom helt utan empati och självinsikt, hurra för dig.

Anonym sa...

Hej sofia, varför skriva om man inte tål kritik, om bloggaren kan hänga ut människor som denne inte känner kan väl en person som inte känner bloggaren få göra det samma.
eller..............

Brummagumman sa...

Diskussionen kan troligen pågå till dödagar och antagligen ligger verkligheten där den brukar: nånstans i mitten. Tack o godnatt

Anonym sa...

Hur är det med Söderhamn/människorna som tycker synd om sig själva/tragiken/margarindamen/alkoholister vars söner tar livet av sig/tonårsmammor/den knäppa klassen?

Brummagumman sa...

Nu läser du/ni in saker som inte står. Det är Söderhamn, eller vilken sömnig småstad som helst som får sig en känga inte någon enskild person. Och här kan ni knappast undgå ironin?
" Höhö...tur man är oklanderlig själv"
Det räcker. Jag är långt ifrån felfri människa och tänker på skola/yrkesvalet gör jag ofta. Promise. Men ska ni analysera sönder varje ord som är skrivet utan att ta hänsyn till sammanhanget och det som står skrivet mellan raderna har jag förmodligen skrivit allt möjligt tok genom åren.
Hurvida det är ngn som äter margarin eller är tonårsmammor i klassen har jag faktiskt ingen aning om. Jag har ju knappt lärt mig namnen. Om någon råkar passa in på en eller flera av de där parametrarna är det väl så och inget jag har nån som helst koll på. Men texten handlar INTE om nån verklig person jag vet vem det är. Det vore ett dumt sätt att försöka skaffa nya klasskompisar på om det första jag gjorde vore att förolämpa dem.

Brummagumman sa...

forts. Det verkar snarare så att jag får öva på att skriva tydligare och mindre klumpigt. Om det är lätt att missförstå texterna är det mitt "författarskap" det är fel på. Ta mig inte bokstavligen, för då kan det uppenbarligen bli fel.

Anonym sa...

ojojoj.....

Anonym sa...

Som sagt kan denna diskussion pågå till dödagar... Jag måste dock få lägga till något.

Självklart ska man som bloggare kunna ta kritik från de som läser, bloggen är ju ändå offentlig.
Däremot anser jag att man som läsare, uppenbarligen en trogen sådan, inte bör döma ut hela bloggen och personen bakom. Kan man verkligen döma någon och utgå från att en person är si eller så baserat på några ord i en blogg? Ehm nej.

Är det någon som kommer bli en urusel socionom så är det jag. Jag anser ju att ungefär 75% av alla människor jag träffar är dumma i huvudet, dömer dem efter deras utseende och tycker dessutom ofta illa om människor som är snyggare än mig (dvs ALLA) eftersom jag är så avundsjuk och missunnsam. Ska jag ta med detta i min CV tro?

Med detta sätter vi kanske punkt för denna ,något infantila, diskussion.

Anonym sa...

hej alla!
vill bara nämna att jag "Björne" inte skrivit de sista anonyma inläggen. Jag ansåg, liksom du att ämnet var slutdiskuterat då vi utbytte tankar på freda'kvällen. Tycker det börjar urarta rejält nu,betänk att Brummagumman inte hade behövt ta med eller svara på min kritiska kommentar från början. Men det gjorde hon, vilket är något jag tycker var j-ligt bra och starkt gjort.
Lev väl "Björne"